Na silnicích to ve čtvrtek ve večerních hodinách klouzalo. V Plzni nabourala řidička osobního auta do veřejného osvětlení. | foto: Policie ČR

Mladá řidička nabourala do sloupu, spolujezdce museli hasiči vystříhat

  • 12
Pravděpodobně rychlá jízda byla příčinou nehody jednadvacetileté řidičky, která ve čtvrtek nabourala do veřejného osvětlení v Plzni. Jejího spolujezdce museli ze zdemolovaného auta vyprostit hasiči.

Nehoda se stala krátce po osmé hodině na Rokycanské třídě v Plzni nedaleko ústředního hřbitova.

„Jednadvacetiletá řidička pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost vozidla svým schopnostem a vlastnostem povrchu vozovky,“ uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová.

Žena dostala na zledovatělé silnici smyk, vyjela s červeným Volkswagenem Beetle na středový dělící pás a pravým bokem narazila do sloupu veřejného osvětlení.

Nehoda v Plzni

„Pacientku s poraněním dolní končetiny jsme převezli na úrazovou ambulanci fakultní nemocnice,“ řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Hůře na tom byl spolujezdec, kterého museli hasiči vyprostit pomocí hydraulických nůžek.

„Devatenáctiletý mladík na místě nehody reagoval, byl při vědomí. Ale vzhledem k tomu, že náraz byl ve vysoké rychlosti, okamžitě jsme jej dopravili na emergency k důkladnému vyšetření,“ doplnil Brejcha.

Dechová zkouška u řidičky měla negativní výsledek, policisté na místě nehody také vyloučili technickou závadu na vozidle. Škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun.