Na Domažlicku se čelně srazily dva vozy. Řidič octavie tvrdí, že mu silný vítr...

Na Domažlicku se čelně srazily dva vozy. Řidič octavie tvrdí, že mu silný vítr za jízdy otevřel víko motoru. (17. února 2022) | foto: Policie ČR

Vítr otevřel víko motoru, vysvětlil řidič střet v protisměru. Zraněné jsou tři děti

  • 10
Kuriózní příčinu měla nehoda, která se ráno stala na Domažlicku. Řidič Škody Octavie tvrdí, že se mu vlivem silného větru za jízdy otevřelo víko motoru a kvůli tomu přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozem BMW. Záchranáři odvezli do nemocnice tři děti.

Nehoda se stala v šest hodin ráno na silnici mezi Domažlicemi a Kdyní v katastru obce Kout na Šumavě.

„Dvaadvacetiletému řidiči vozidla Škoda Octavia jedoucímu od Kdyně na Domažlice se podle jeho tvrzení vlivem silného větru za jízdy otevřelo víko motoru,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Řidič, který neviděl na cestu, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím BMW 318, které řídila čtyřiatřicetiletá žena.

„Při dopravní nehodě došlo ke zranění tří spolujedoucích dětí z vozidla BMW, které byly převezeny do nemocnice k ošetření,“ dodala Brožová.

Bez proudu je 300 tisíc odběratelů. Silný vítr komplikuje i dopravu

Požití alkoholu u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Škoda na octavii byla vyčíslena na 30 tisíc korun, na vozidle BMW na 50 tisíc korun.

Nehodu dále vyšetřují policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Česko dnes trápí silný vítr, který od rána komplikuje dopravu na silnicích i železnici. Hasiči se potýkají s více než trojnásobkem výjezdů v porovnání s obvyklým průměrem. V převážné většině řeší problémy s popadanými stromy.

Nejvíce událostí se týká kraje Plzeňského, Středočeského a Karlovarského. Bez dodávek elektřiny bylo dopoledne 300 tisíc odběratelů.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz