V pátek 20. dubna nebude Tolaš potulným lékařem Dulcamarou v Nápoji lásky, ale bude vařit pro hosty restaurace Kajetánka. Kdo loni nechyběl, ví dobře, že Tolaš je nejen všestranným výborným umělcem, ale též vynikajícím kuchařem.
Loni připravil tři studené saláty - těstovinový s cherry rajčátky, tuňákem, mrkví a lehkou majonézou, slanečkový salát s jikrami a mlíčím a salát z grilovaného kuřete se sterilovanými cibulkami, kapary a ústřicovou omáčkou.
Kdo měl zájem o teplý předkrm, pro toho byly připraveny masové kuličky plněné cuketou a houbami. Polévku připravil Dalibor Tolaš zeleninovou s houbami a hned dvě hlavní jídla. Houbovou omáčku ze sušených hřibů, bez masa s knedlíkem a sumečka žraločího - pangasiuse po srbsku. Jako moučník - domácí štrúdl.
V jednoduchosti je krása, zjistil postupem času
A na co se můžeme těšit letos? To zatím Tolaš tají. "Přijďte a ochutnáte," usmívá se pěvec. "Vaření je můj celoživotní koníček, sám rád jím a jsem rád, když chutná i ostatním," prozrazuje.
"Můj tatínek mě přivedl k vaření už ve dvanácti letech. Začal jsem na jeho radu s pomazánkami, posléze pokračoval s dalšími jídly a začal jsem experimentovat. Experimentoval jsem v hojné míře až do svých 30 let. Tehdy jsem přišel na to, že méně je někdy více a všeho moc škodí. Od experimentů jsem se přesunul k typům jídel, v nichž je málo ingrediencí, ale jejich použití má co se chuti týče daleko větší efekt. Zkrátka za málo peněz hodně muziky a v jednoduchosti je krása," prozrazuje Tolaš. Páteční hody v Kajetánce začínají už v 16 hodin.