Předstíral zájem o rolexky za milion, pak je ukradl. Zloděje policie má, hodinky ne

  • 14
Muže podezřelého z odcizení hodinek značky Rolex za zhruba milion korun z loňského léta na Orlickoústecku zadrželi policisté. Obviněný cizinec již sedí ve vazbě, hrozí mu až osm let vězení.

Majitel loni v srpnu nabízel své hodinky za tři čtvrtě milionu na internetovém portálu k prodeji. Inzerát záhy přilákal zájemce, se kterým si vlastník dohodl osobní schůzku.

„Během té proběhlo vše standardně, zájemce si hodinky vyzkoušel, telefonicky si s dalším mužem ověřil jejich pravost a poté řekl, že si koupi promyslí a ozve se,“ popsala počínání domnělého kupce policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Po pár dnech se oba muži nakonec dohodli na uskutečnění koupě, ke které mělo dojít na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí. Tam si zájemce ještě jednou hodinky nasadil na ruku a společně šli do nedaleké bankovní pobočky, kde mělo dojít k převodu peněz. K němu však už nedošlo.

„Po vstupu do vestibulu banky kupující odstrčil prodávajícího a i s hodinkami na ruce utekl směrem do ulice Havlíčkova, kde přeskočil plot a zmizel z dohledu. Poškozený se snažil pachatele pronásledovat, bohužel ale marně,“ uvedla Kopecká.

Po půl roce policisté podezřelého dopadli. „Díky operativně pátrácí činnosti se kriminalistům podařilo zjistit totožnost muže, který by mohl mít se zmizením hodinek něco společného. Na základě dalšího prověřování muže zadrželi,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková.

„Dvacetiletému cizinci bylo sděleno obvinění z trestného činu podvodu. Majitele hodinek uvedl v omyl a způsobil mu škodu přesahující jeden milion korun,“ uvedla Holečková s tím, že hodinky mají podle odborného posudku hodnotu dokonce 1 065 000 korun. Policie vzala muže do vazby, v případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

Po hodinkách se však stále pátrá. „Rolexky“ ze žlutého kovu mají modrý ciferník a výrobní číslo Z857479.

,