Odcizené náramkové hodinky značky Rolex ze žlutého kovu s modrým ciferníkem mají výrobní číslo Z857479. | foto: Policie ČR

Muž předstíral zájem o rolexky za 750 tisíc, nasadil si je na ruku a utekl

  • 12
Nezvyklou krádeží hodinek značky Rolex za tři čtvrtě milionu korun se zabývá orlickoústecká policie. Hledá muže ve věku kolem 30 let mluvícího špatnou češtinou s východním přízvukem, který na začátku srpna ve vstupu do banky okradl majitele hodinek. Původně tvrdil, že by si je rád koupil.

Majitel hodinek světoznámé značky se rozhodl k jejich prodeji na internetu. Inzerát přilákal zájemce, se kterým si majitel sjednal osobní schůzku.

„Během té proběhlo vše standardně, zájemce si hodinky vyzkoušel, telefonicky si s dalším mužem ověřil pravost hodinek a poté řekl, že si koupi promyslí a ozve se,“ popsala počínání domnělého kupce policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Po pár dnech slovo dalo slovu a oba muži se dohodli na uskutečnění koupě, ke které mělo dojít na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí.

Tam si zájemce ještě jednou hodinky nasadil na ruku a společně šli do nedaleké bankovní pobočky, kde mělo dojít k převodu peněz. Nic z toho se však už neuskutečnilo.

„Po vstupu do vestibulu banky kupující odstrčil prodávajícího a i s hodinkami na ruce utekl směrem do ulice Havlíčkova, kde přeskočil plot a zmizel z dohledu. Poškozený se snažil pachatele pronásledovat, bohužel ale marně,“ uvedla Iveta Kopecká.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě odsouzení s ohledem na výši škody hrozí až pětileté vězení.

Po podezřelém muži stále pátrají. Podle policie mu je okolo 30 let, je střední asi 180 centimetrů vysoké postavy, světlé pleti s krátkými tmavě hnědými vlasy nagelovanými a sčesanými směrem dozadu. Na tváři měl vousy – strniště a na očích dioptrické brýle s kulatými obroučkami. Kouřil elektronickou cigaretu a nesl hnědou koženou tašku. Muž hovořil špatnou češtinou s východním přízvukem.

Kromě neznámého muže policisté pátrají po odcizených náramkových hodinkách Rolex ze žlutého kovu s modrým ciferníkem a výrobním číslem Z857479.

„Jestliže muže na fotografiích poznáváte, nebo víte, kde se zdržuje, kontaktujte policisty na lince 158, nebo přímo na telefonním čísle 974 580 443,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká k případu, kterým se policie zabývá od 7. srpna.