Fanoušci v olympijském parku na Letné sledují zápas českých hokejistů proti...

Fanoušci v olympijském parku na Letné sledují zápas českých hokejistů proti Lotyšsku | foto: Olympijský park Soči - Letná 2014

Špice jako Letná? Olympijský park by příští rok mohl být i v Pardubicích

  • 0
Přenosy z olympijských her v Riu by mohly sportovní příznivce v Pardubicích přilákat od obrazovek svých televizí k těm velkoplošným. Krajské město je totiž na seznamu míst, u nichž se uvažuje o zřízení oblíbeného olympijského parku.

Při Zimních olympijských hrách v Soči 2014 vznikla nová tradice. Olympijský výbor tehdy s Českou televizí vytvořil na pražské Letné park, kam během sportovní akce dorazilo za zábavou či sledováním přímých přenosů z ruského letoviska na půl milionu lidí. Nyní se zdá, že by stejnou atmosféru mohly za necelý rok zažít při olympiádě v brazilském Riu de Janeiro i Pardubice.

„Český olympijský výbor vytipoval několik měst včetně Prahy či Pardubic, kde by mohly parky stát. Vedle jednoho hlavního chtějí postavit i regionální. Pardubice tak mají slušnou šanci uspět,“ uvedl náměstek pardubického primátora Jakub Rychtecký.

Ten dostal od radních za úkol do konce listopadu zjistit, kolik by uspořádání akce radnici stálo. Zatím je jasné jen to, že olympijský areál by stál v nově opraveném parku Na Špici.

„Myslím, že by to bylo ideální místo, kde by si lidé mohli rovnou i zasportovat. Samozřejmě by tam běžely i přenosy z Brazílie. Zvažujeme, že bychom k olympijské akci připojili i část městských slavností,“ dodal náměstek Rychtecký. Olympijské hry se konají příští rok od 5. do 21. srpna.