Žena se prokázala těmito doklady. | foto: Policie ČR

Se svým jménem se neztotožňuji, řekla policistům řidička s bizarními doklady

  • 328
Zvláštní okolnosti měla kontrola řidičky, kterou minulý týden zastavila policejní hlídka v Horce na Chrudimsku. Podezřelá byla už registrační značka vozu s písmeny ARITA DIRI I. Pětatřicetiletá žena pak předložila podivně vyhlížející „doklady“ a mluvila zcela nesmyslně. Možná jde o členku sekty.

Hlídka zastavila ženu v bílém renaultu před půl desátou večer.

„Když ji policisté vyzvali k předložení dokladů, předložila pouze plastové kartičky zdánlivě připomínající občanský a řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla blíže neurčené země vydání,“ řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Jediným platným dokladem, který měla řidička u sebe, bylo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Údaje z předložených dokladů ale nebyly v žádné evidenci.

Policisté řidičku opakovaně vyzývali k prokázání totožnosti, ta ale jen dokola opakovala údaje z registrační značky.

„Díky datu narození a číslu VIN vozidla policisté nakonec řidičku a majitelku vozidla ztotožnili. Pětatřicetiletá žena nakonec uvedla, že se se svým skutečným jménem a příjmením v současné době již neztotožňuje a nepoužívá ho,“ řekla Muzikantová.

Test na drogy a alkohol byly negativní. Policisté řidičce odňali plastové tabulky napodobující registrační značky a neplatné doklady k řízení a provozu auta a další jízdu jí zakázali.

Převezmeme moc v tomto státě, hlásá nová sekta. Odmítá současné zákony

Na místě sepsali s řidičkou oznámení přestupku, které však žena odmítla podepsat. Případem se bude zabývat místně příslušný městský úřad.

Řidičce hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na 6 měsíců až jeden rok.

Co bylo příčinou jejího nezvyklého chování, dosud není s jistotou jasné. Je ale možné, že jde o členku sekty, které neuznává současné zákony a vyzývá své sympatizanty, aby přestali používat svoji oficiální identitu a dává jim i návod, jak se prokazovat například úředníkům či policii.