Police našla násilníka z křižovatky, prý trestal nebezpečné předjíždění

  • 56
Na policejní služebně skončil řidič černé dodávky, který letos v září na křižovatce v Litomyšli pěstí vysklil okénko vedle stojícího vozu a napadl řidiče. Incident tehdy zaznamenala městská kamera.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič Volkswagenu Touran zastavil na světelné křižovatce v Litomyšli, když k jeho vozidlu přistoupil řidič z tmavé dodávky a krom toho, že mu rozbil zpětné zrcátko a okno u dveří řidiče, způsobil mu zranění na levé tváři (více o případu jsme psali zde).

Napadený se nechal ošetřit v nemocnici, chování neznámého muže si nedokázal vysvětlit. Prý při jízdě nikoho neohrozil.

Výpověď dopadeného muže ale popisuje situaci jinak. Své zkratkovité jednání vysvětloval tím, že řidič volkswagenu s pražskou registrační značkou riskantně předjížděl kolonu vozidel, což on sledoval ve zpětném zrcátku.

„Když pak předjížděl i jeho dodávku a musel brzdit velmi razantně a uhnout na krajnici, jinak by mohlo dojít k nehodě, chtěl si to s ním vyříkat,“ uvedla policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Podle řidiče dodávky se šofér touranu ve vozidle na křižovatce uzamknul a neslušně gestikuloval.

Celému incidentu navíc údajně nahrála i náhoda. „Kdyby nepadla na semaforu červená, patrně by k incidentu ani nedošlo,“ uvedl dopadený muž při výslechu.

Ani domnělý „smysl pro spravedlnost“ mu však nepomůže. Vrchní inspektor už muži předal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který může dostat až tři roky vězení.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit