ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Útočník s nožem kopal muže do hlavy, pak ho zraněného nechal ležet u nádraží

  • 1
S těžkými zraněními skončil v nemocnici starší muž, kterého poslední únorový den napadl útočník nedaleko vlakového nádraží v Chrudimi. Schytal od něj kopance do hlavy i hrudníku, násilník útočil i nožem. Pětadvacetiletému muži teď za pokus o vraždu hrozí až 18 let vězení.

Těžce zraněného muže nalezli ve čtvrtek v 19:25 poblíž starého vlakového nádraží v Chrudimi, které slouží jako útočiště pro místní bezdomovce.

„Na místo dorazilo několik policejních hlídek a chrudimští kriminalisté. Zdravotnická záchranná služba pak muže s těžkými zraněními odvezla do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Zlomeniny lebky i žeber. Za pokus o vraždu pálkou dostal majitel kasina 6,5 roku

Chrudimská policejní hlídka nedaleko místa činu zadržela podezřelého. Pětadvacetiletý muž se podrobil dechové zkoušce a testu na drogy. Nadýchal přes dvě promile.

„Za dosud nevyjasněných okolností napadl staršího čtyřiapadesátiletého muže s cílem jej usmrtit. Poškozeného opakovaně kopal do hlavy a hrudníku a útočil i nožem,“ popsala Muzikantová.

Krajští kriminalisté pak následující den zahájili mužovo trestní stíhání pro pokus o vraždu. Obviněný je aktuálně ve vazbě a hrozí mu 10 až 18 let vězení.