Řidička na železničním přejezdu v Dolních Libchavách vjela pod vlak. | foto: Policie ČR

Řidička po střetu s vlakem skončila u zahrady rodinného domu, vážně se zranila

  • 7
Na železničním přejezdu v Dolních Libchavách na Orlickoústecku se ve čtvrtek ráno střetlo osobní auto s vlakem. Při nehodě byla vážně zraněná řidička transportována vrtulníkem do nemocnice.

Nehoda se stala krátce před sedmou hodinou ráno na železničním přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací bez závor.

„Na železničním přejezdu P5206 mezi stanicemi Lanšperk a Ústí nad Orlicí došlo ke střetnutí osobního vlaku jedoucího z České Třebové do Králík s osobním vozidlem,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Ve Volkswagenu Touran, který skončil otočený nedaleko přejezdu na střeše, cestovala jedna žena. Na místo vyjely dvě posádky záchranářů a také záchranářský vrtulník. „Jedna zaklíněná osoba byla s vážnými zraněními letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Zda řidičku oslnilo vycházející slunce, a nevšimla si tak výstražného signálu nebo je na vině jiný důvod, vyšetřuje policie.

„Policisté u 45leté ženy nemohli provést dechovou zkoušku a nařídili tak odběr krve. Dechová zkouška u strojvedoucího vyšla negativně. Vozidlo bylo zajištěno ke znaleckému zkoumání. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody šetří orlickoústečtí dopravní policisté,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Několika desítkám cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Provoz na trati byl obnoven kolem 10. hodiny. Škoda na vlaku se pohybuje kolem dvou milionů korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz