Pondělní práce kriminalistů na krajském úřadu v pardubicích přinesla rychle ovoce.

Pondělní práce kriminalistů na krajském úřadu v pardubicích přinesla rychle ovoce. | foto: Martin Ťopek

Místo aby budovu hlídal, tak mladík z ostrahy na krajském úřadu kradl

  • 2
Pondělní vloupání do kanceláří pardubického krajského úřadu se objasnilo nevídaně brzy. Lupič šel jak po penězích, tak i stravenkách a elektronice. Z ukradených věcí v hodnotě téměř 50 tisíc se ale radoval sotva den.

Kriminalistům bylo podezřelé, že se pachatel dovnitř nedostal násilím, a tak zaměřili pozornost na osoby pracující v budově úřadu.

Jejich intuice mířila správným směrem, jelikož zlodějem byl teprve osmnáctiletý pracovník ostrahy, který sloužil na pozici jako nováček. Za sebou měl pouze čtyři noční směny, ale i tak si zjevně dokázal důkladně prozkoumat terén.

"V úterý si ve zkráceném přípravném řízení převzal z rukou kriminalistů podezření z trestného činu krádeže v prvním a třetím odstavci. Za ten mu v případě prokázání viny hrozí až pětileté vězení," uvedla k případu policejní mluvčí Eva Maturová.

Obviněný mladík před kriminalisty svůj čin nezapíral a několik ukradených věcí jim předal zpět. Zajímavé je, že zatímco notebook už stihl prodat do bazaru, tak pokladnu a reproduktory si schoval přímo v prostoru úřadu. Za část peněz si údajně koupil jídlo, zbytkem nakrmil hrací automaty.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit