VIDEO: Zloděj vykradl pod vánočním stromem kasičku se sbírkou pro hospic

  • 12
Městská policie ve Frýdku-Místku zadržela 23letého muže, který před vánočními svátky vykradl pokladničku s dobročinnou sbírkou pro místní hospic. Odcizil téměř deset tisíc korun, z lupu se však netěšil dlouho. Jeho čin totiž sledovali strážníci pomocí kamerového systému.

Jak vyšlo najevo, mladý muž se pokladničku na náměstí Svobody pokusil vykrást již o devět dnů dříve. Ke kasičce sbírky nazvané Vánoční strom přistoupil 13. prosince po druhé hodině v noci a snažil se ji vypáčit.

„Překazil mu to však kolemjdoucí muž. Pachatel proto utekl. Vrátil se však dva dny před Štědrým večerem. Vybavil se lepším nářadím, díky kterému se mu nakonec do pokladny podařilo vniknout,“ popsala frýdecko-místecká policejní mluvčí Eva Michalíková.

Ukradené bankovky a mince pak zloděj vložil do tašky a utekl. „Netušil však, že jeho počínání celou dobu sledovali strážníci Městské policie Frýdek-Místek prostřednictvím kamerového systému,“ uvedla mluvčí Michalíková.

Ačkoliv zloděj postupně odhodil bundu, nářadí a nakonec i peníze, nepomohlo mu to a skončil v poutech. „Podezřelý muž se doznal jak k pokusu, tak k samotnému činu. Jako důvod svého jednání uvedl špatnou finanční situaci,“ sdělila mluvčí.

Nyní muži za krádež hrozí až dvouleté vězení. Peníze policisté vrátili frýdecko-místeckému magistrátu.

Frýdek-Místek pořádá sbírku Vánoční strom od roku 2008, loni se podařilo vybrat téměř padesát tisíc korun. Letos je její výtěžek určen na nákup speciálních matrací pro městský hospic.