Opravovaný zimní stadion v Ostravě - Porubě, kde unikl čpavek. (31. ledna 2024) | foto: Magistrát města Ostravy

Na opravovaném zimáku v Ostravě unikl čpavek, jedna ulice byla uzavřena

  • 1
V areálu opravovaného zimního stadionu v Ostravě-Porubě dnes ráno unikl čpavek. Policie kvůli havárii evakuovala dvanáct lidí, nikdo není zraněný. Ulice Porubská byla zhruba dvě hodiny uzavřená. Okolo osmé hodiny se podařilo únik zastavit, což prokázala zkouška chladicího systému.

„Řešili jsme ohlášený únik čpavku do vnitřního prostředí. Událost se obešla bez zranění, tedy i bez úniku do okolního prostředí. Na místě byli rovněž technologové, kteří únik řešili,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Kamila Langerová.

Čpavek unikl okolo 5:30. „Policisté okamžitě vyjeli na místo události a ještě před příjezdem hasičů evakuovali dvanáct osob. Žádná z nich nebyla zraněna. Poté policisté na místě koordinovali dopravu a uzavřeli Porubskou ulici,“ dodala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Okolo osmé hodiny zásah skončil. „Byla opravena ucpávka s následnou zkouškou systému. Nebyl zaznamenán žádný únik a technologie je nyní opět zprovozněna,“ konstatovala mluvčí hasičů.

Uniklý čpavek se nedostal mimo zimní stadion

Policejní mluvčí informovala o obnovení provozu na Porubské ulici. „Činnost policistů byla ukončena a celá událost se obešla bez zranění,“ zopakovala Michalíková.

Mluvčí Langerová rovněž vysvětlila, proč nebyli před možným nebezpečím varováni obyvatelé z okolí zimního stadionu. „Jednalo se o únik jen ve vnitřních prostorách, což se potvrdilo už při prvotním průzkumu místa. Ulice pak byla uzavřena kvůli bezpečnému pohybu především techniky hasičů,“ zdůvodnila mluvčí.

První etapa rekonstrukce multifunkčního sportovního areálu, který využívají krasobruslaři, hráči hokejového klubu RT Torax Poruba a také veřejnost, skončila nedávno.

Primátor Ostravy Jan Dohnal doplnil, že technologie, ze které čpavek unikl, nebyla součástí první etapy renovace. „Nicméně počítá se s ní v následující fázi,“ nastínil.

Renovace zimního stadionu zatím stála přes 75 milionů korun. Pro diváky a fanoušky bude v hale asi 2 600 míst k sezení, nová je ledová plocha i technologické zázemí.

Zimní stadion v Ostravě – Porubě stojí v hustě zastavěné oblasti.

Zimní stadion v Ostravě – Porubě stojí v hustě zastavěné oblasti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,