ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Pitka v bytě skončila vraždou, agresor známého zbil a šlápl mu na krk

  • 0
Policisté obvinili z vraždy muže z Ostravy-Poruby, který v noci na středu surově napadl svého známého. Bil ho do obličeje, kopal a šlápl mu na krk. Poškozený i přes veškerou poskytnutou lékařskou pomoc zraněním podlehl.

Vražda se stala krátce před půlnocí v jenom z porubských bytů. Sešlo se tam několik mužů, kteří společně popíjeli alkohol.

Čtyřiatřicetiletý muž se obořil na svého dvaašedesátiletého známého z minulosti a podle policie jej „nařkl z protizákonného jednání“. O co přesně šlo, policisté neupřesnili.

Poté situace vygradovala a mladší z mužů zaútočil na ležícího staršího muže. Bil ho do obličeje, opakovaně do něj kopal a šlápl mu na krk.

„Poškozenému způsobil zranění, kterým muž i přes poskytnutou lékařskou pomoc podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Bezdomovec rýčem a nožem brutálně zavraždil přítelkyni, dostal 13 let vězení

Policisté agresora zadrželi a poté, co vystřízlivěl, pokračovali ve vyšetřování. Kriminalisté pak muže na základě shromážděných důkazů obvinili z vraždy, hrozí mu 10 až 18 let vězení.

„Policisté podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí s tím, že vyšetřování i nadále pokračuje.