Diskuze

Řidičům Taxify hrozí za chybějící oprávnění velké pokuty i trestní stíhání

Alternativní taxislužba Taxify, která začala v Ostravě fungovat před třemi týdny, budí emoce. Klienti kvitují nízké zaváděcí ceny. Profesionální taxikáři se zlobí. Úředníci chystají kontroly, protože většina řidičů Taxify nemá taxi licenci ani živnostenské oprávnění, a porušuje tak zákony i vyhlášku pro taxikáře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po dvou měsících provozu zatím nevím o nějaké kontrole ani o vysoké pokutě. Řidiči dále vozí občany Ostravy a tím překračují zákon o dopravě 111. A nehledě na to že to může být velice nebezpečné viz případ z Prahy

0 1
možnosti

Kdyby to ti ridici delali kompletne na cerno, tak jsou v klidu.

1 1
možnosti

Ti řidiči jsou mentálně slabí lidé, kterým vůbec nedošlo, že jsou jen dojničky, které ten korporát využívá a přenáší na ně veškerou zodpovědnost. S obrovským kapitálem si můžou dovolit dumpingové ceny a dotovat jízdu. Zákazník se tetelí blahem, ale je to jen otázka času, kdy trh zapracuje, taxify řekne že končí s dotováním a od teĎ budete natvrdo dávat podíl. To se uvidí, kolik šašků zůstane u nich jezdit, aby tam neseděli za 60Kč na hodinu plus amortizace vozu.

6 4
možnosti

Blbost je to podobne jako Uber.

A rozhodne se nejezdi za 60 Kc.

6 0
možnosti

No v podstatě mě jako klienta to nezajímá, pro mne je důležité že mě neokrade jak taxikář v teplákovce s vexláckým úsměvem

7 4
možnosti

Tak si vygooglujte ty nářky pozůstalých po mrtvém zákazníkovi co ho zabil 18 letý řidič od nich.

3 3
možnosti

Zajímavé, v Praze podnikají v opravdu velkém rozsahu a dokonce mají na kontě mrtvého zákazníka a žádné trestné stíhání jim tu nehrozí, dokonce s nimi spolupracuje ministerstvo na novém zákoně. Všude to jde, jen v 4 % Praze je bordel.

2 6
možnosti

Klasika těchto firem (Uber, Taxify apod). Vymyslí jednoduchý koncept, nalákají řidiče na snadný výdělek. Od řidičů si vezmou nemalý podíl. Vytrubí, že jsou levní (sice levně, ale zato více kilometrů). Vydělají na tom. A tím to pro ně končí. Zříkají se jakékoli zodpovědnosti. Jakýkoli problém, jakékoli porušení zákona je problém řidiče. Ne jejich. Ty firmy se budou jen vymlouvat, že oni nic, jen nabízí prostředky. Přece to nejsou jejich zaměstnanci, tak je jejich problém nezajímá.

By mě fakt zajímalo, zda to těm řidičům za to vůbec stojí.

6 1
možnosti

J53i87ř77í 94H73o11d88a68n

18. 8. 2018 0:22

A hlavně se to těm řidičům vůbec nevyplatí

2 0
možnosti