Na první pohled bylo zřejmé, jakým způsobem se téměř 90letá seniorka do restaurace dostala. | foto: Městská policie Ostrava

Stařenka se vloupala se sekerou do hospody, před soud nepůjde kvůli zdraví

  • 6
Téměř devadesátiletá seniorka, která se kvůli touze po cigaretě v době nouzového stavu vloupala do ostravské restaurace, nepůjde před soud. Důvodem je její zdravotní stav.

Na výsledek vyšetřování incidentu z loňského podzimu, který zaujal širokou veřejnost, upozornil server Deník.cz. Informaci redakci iDNES.cz potvrdila policejní mluvčí. „Bylo zastaveno trestní řízení z důvodů lékařského znaleckého posudku,“ uvedla Eva Michalíková. Seniorka tak před soud nepůjde, hrozilo jí přitom až osmileté vězení.

Strážníky v říjnu minulého roku přivedl k restauraci v ostravském Zábřehu zvuk alarmu. 

Na místě si okamžitě všimli poškozeného ocelového lanka u vstupní branky a rozbitého skla vstupních dveří, poškozeného kování i vypáčeného okna. „Na parapetu tohoto okna ležela sekera,“ informoval tehdy mluvčí Městské policie v Ostravě Jindřich Machů.

Když strážníci zaregistrovali, že se vevnitř stále někdo pohybuje, vyzvali jej, aby vyšel okamžitě ven. Zřejmě nečekali, že se před nimi zjeví sedmaosmdesátiletá stařenka s tím, že chtěla jen cigarety. 

Při výslechu pak kriminalistům řekla, že si na nic z vloupání nepamatuje. Proto, ale i z důvodu jejího vysokého věku, zkoumali znalci její stav.