Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Auto smetlo na přechodu v Karviné chodkyni, sedmačtyřicetiletá žena zemřela

  • 7
K záchraně chodkyně sražené autem na přechodu pro chodce spěchali v pátek večer záchranáři v Karviné. I přes veškerou snahu zdravotníků o její oživení nakonec sedmačtyřicetiletá žena zemřela. U řidiče se neprokázal alkohol ani drogy.

Informaci o střetu automobilu s chodkyní přijali záchranáři v osmnáct hodin. Nehoda se stala v křižovatce ulic 17. listopadu a Osvobození.

„Na základě předběžně zjištěných informací měla žena vstoupit na přechod pro chodce v době, kdy svítilo zelené signalizační zařízení, v tu chvíli po silnici projíždělo osobní vozidlo, jeho řidič ženu zřejmě přehlédl,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Žena měla po kolizi mnohočetná poranění a byla v bezvědomí. „Měla zástavu dechu i krevního oběhu. Záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci – nepřímou srdeční masáž a aplikaci léků zavedeným vstupem do kostní dřeně,“ popsal záchranu mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Lékař také pacientku připojil k přístrojem řízené ventilaci. „Přes veškerou snahu nevedlo úsilí posádky k úspěchu a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt,“ dodal Humpl.

U jednašedesátiletého řidiče policisté provedli zkoušku jak na alkohol, tak na drogy. Obojí s negativním výsledkem. „Okolnostmi této tragické dopravní nehody se zabývají karvinští kriminalisté,“ doplnila Michalíková.