(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Za mlácení žen v barech dostala modelka z Karvinska přes pět let vězení

  • 34
Krajský soud v Ostravě poslal na 5,5 roku do vězení třiadvacetiletou Sarah Chlebkovou, která loni na diskotéce v Orlové napadla sedmnáctiletou dívku. Soud při ukládání nepodmíněného trestu zohlednil, že to nebyl první takový konflikt obžalované ženy.

Rozsudek ještě není pravomocný, Chlebková se proti němu odvolala. Její advokátka to vysvětlila tím, že vidí šanci na mírnější postih.

Mladá žena, která se v posledních letech snaží prosadit jako modelka, už byla za útoky v barech a restauracích trestaná dvakrát. První odsouzení za to, že dala v klubu jiné ženě pěstí, ale zrušila amnestie prezidenta Klause.

V roce 2014 pak v baru v ostravské Stodolní ulici napadla jinou ženu a udeřila ji sklenicí do hlavy. Tehdy ji okresní soud za výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví dal tříletý trest s podmínkou do roku 2020.

Ke změně chování to třiadvacetiletou ženu nepřimělo. Loni na orlovské diskotéce napadla sedmnáctiletou dívku. Jako důvod podle obžaloby stačilo, že se Chlebkové nelíbil dívčin tanec.

Proto ji podle rozsudku nejprve chytila za vlasy a pak jí rozbila o obličej sklenici, kterou držela v ruce. Napadená dívka utrpěla řezné rány ve tváři, jizvy jsou viditelné dodnes. Podle znalců přitom mohla být zranění mnohem vážnější, dívka mohla přijít i o oko. 

„U odsouzené jsem neshledala žádné polehčující okolnosti. Ani tu, že by se přiznala a upřímně činu litovala,“ zdůvodnila soudkyně výši trestu.

,

Britská královská rodina