Do svého Seatu Toledo nasedl řidič s dvěma promile alkoholu, dítě posadil na...

Do svého Seatu Toledo nasedl řidič s dvěma promile alkoholu, dítě posadil na sedadlo spolujezdce. Poté boural. | foto: PČR

Na Karvinsku přibylo nehod opilých řidičů, jeden měl vedle sebe i dítě

  • 5
Řidiči na Karvinsku hřeší na to, že se policie v době nouzového stavu zaměřuje na jiné věci než na namátkové silniční kontroly. Vzrostl počet nehod pod vlivem alkoholu. Jen za posledních deset dní řešili tamní policisté takových bouraček pět. Při jedné z nich opilý šofér dokonce vezl devítileté dítě.

Pětačtyřicetiletý řidič v Havířově nasedl do svého Seatu Toledo s dvěma promile alkoholu a dítě posadil na sedadlo spolujezdce.

„Vlivem podnapilosti nezvládl řízení a přes parkovací místa narazil do kovového zábradlí. Z místa sice ujel, ale ne daleko. U křižovatky Národní a Dlouhá třída byl zastaven hlídkou havířovského obvodního oddělení,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Šofér měl kromě pozitivního testu na alkohol i další problém. Policisté zjistili, že má do poloviny příštího roku vystaven zákaz řízení.

Nehody opilých řidičů řeší policie na Karvinsku v současnosti prakticky obden. Před deseti dny opilý řidič Volkswagenu Polo nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a skončil na zahradě u domu. 

Minulý pátek skončil další alkoholem ovlivněný řidič v Havířově v plotu sportovního areálu a předevčírem zase opilý mladík v Bohumíně-Skřečoni vyjel z cesty a skončil až na trávníku u jednoho z domů.

Po sérii nehod se karvinští policisté rozhodli na řidiče apelovat, aby za volant nesedali opilí.

„Zatímco v těchto nevšedních dnech zaznamenáváme klesající počet trestných činů, bohužel to neplatí na silnicích. Řidiči by si měli uvědomit, že neohrožují jen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu,“ dodala Viačková.