ilustrační snímek | foto: Horská služba Beskydy

V kravíně za Opavou ležela bezdomovkyně, měla popáleniny na 50 procentech těla

  • 3
V ohrožení života se ocitla žena, kterou našli v bývalém kravíně nedaleko Opavy těžce popálenou. Ve zpustlém objektu přebývají bezdomovci. Policie nyní zjišťuje, co se na místě stalo.

O popálené osmačtyřicetileté ženě v objektu bývalého kravína za Psychiatrickou nemocnicí v Opavě se záchranáři dozvěděli v úterý po patnácté hodině z telefonátu na tísňové lince. Jestli volal například náhodný svědek, neuvedli.

Záchranáři tam byli už šest minut po oznámení. „Žena byla v okamžiku příjezdu dvou týmů záchranářů při vědomí a komunikovala. Prvotní vyšetření zasahující lékařkou však ukázalo život ohrožující popáleniny II. stupně, a to v oblasti trupu, hlavy, horních i dolních končetin,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Dodal, že žena byla celkem popálena na zhruba padesáti procentech těla.

Při požáru příbytku pod mostem se vážně popálila bezdomovkyně

Záchranáři uvedli popálenou do umělého spánku, převedli na umělé dýchání a prvotně ošetřili popáleniny. „Poté byla pacientka transportována do ostravské fakultní nemocnice a předána do péče týmu popáleninového centra,“ uvedl mluvčí.

Případ si převzala policie, protože není zatím jasné, co se stalo, jestli na těžkém poranění ženy neměl podíl i někdo jiný.

„Žena byla nalezena ve volně přístupné chátrající budově, kterou v současné době obývají osoby bez přístřeší. Případ je nyní v intenzivním prošetřování a prověřování ze strany policistů a kriminalistů,“ doplnil opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Bezdomovec zemřel při požáru přístřešku v Pardubicích:

5. října 2022