Diskuze

Do ostravských lagun se vrátily bagry, vytěží zbytek ropných kalů

Do konce příštího roku nemají být v ostravských ropných lagunách žádné kaly, všechny musí být vytěženy. Do areálu se po šestileté přestávce vrátily stavební stroje, které chystají těžbu zbývajících více než 90 tisíc tun kalů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P84e62t61r 37F63i28a54l56a

16. 11. 2017 18:51

Sice tomu pořád říkají laguny, ale vzhledem k době jakou se to řeší a peněz co to stálo by název tunel byl mnohem vhodnější

0 0
možnosti

Pátral jsem po spalovnách nebezpečného odpadu a jednu jsem našel přímo v Ostravě. Akorát je poměrně malá, je plně vytížena zakázkami firem a nemá kapacitu navíc.

Zajímalo by mě ale, co bránilo tomu už před nějakými 10 lety postavit za 50 - 100 miliónů podobnou spalovnu přímo na území vedle těch lagun, vedle halu pro úpravu a přípravu toho odpadu a ve dvou až třísměnném provozu ty odpady z lagun spálit.

Za 10 let trvalého provozu by se ty odpady z lagun v pohodě zvládly, vyšlo by to určitě levněji a nebyl by kolem toho takový humbuk . A ještě by takových 30 ostraváků získalo trvalou práci a ostrava další zdroj tepla.

Kontaminovaná zemina by zase šla zpracovat v cementárnách. Zahřátím odstranit těkavé organické složky a zbytek přidávat co cementačních rotačních pecí jako slinkotvorná složka. Cementářské pece mají potřebný průběh teploty pro likvidaci i velmi stabilních škodlivin, jako jsou dioxiny, teploty nad 1200 st C po dobu víc něž několik sekund a případné těžké kovy spolehlivě naváže křemičitá složka v cementu a následně v betonu.

2 0
možnosti

stavět spalovnu mezi chemičkou a koksovnou to by vám místní určitě poděkovali :-)

0 0
možnosti
Foto

Funguje někomu ta mapa? Když na ni kliknu, dostanu se na http://mapy.idnes.cz kde se mi otevře jen prázdné rozhraní. Mapa nikde.

0 0
možnosti

J78a11n 55B93a76b88j73a17k

15. 11. 2017 8:47

Tolik asi k těm, kteří hlásají že komunisté nechali naši zemi bez dluhů...

5 0
možnosti
Foto

To byla příprava na velkochov ropáků, jejichž export by přinesl obrovské množství devizových prostředků.

3 0
možnosti

Kolik už bylo definitivních termínů odtěžení toho hnusu? Nevěřím. :-/ Navíc to, že tam zůstane kontaminované podloží, je ostuda. V Praze by se to nestalo. Rv

2 0
možnosti

Bodejť, když už komunisté tu rafinaci použitých olejů zavedli v Ostravě v Ostramu a ne v Praze.

0 0
možnosti