ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Pardubického kraje

Žena spadla v Opavě do kanálu, z čtyřmetrové hloubky ji zachránili hasiči

  • 1
V pátek v podvečer hasiči se záchranáři zasahovali u zraněné ženy v Opavě- Kateřinkách. Osmapadesátiletá žena spadla do kanálu zhruba čtyři metry hluboko. Vyprostili ji hasiči a vrtulník ji přepravil do nemocnice v Ostravě.

„Krátce po půl páté přijali krajští operátoři tísňové volání z městské části Kateřinky, podle kterého došlo k pádu osoby do kanálu. Na místo ihned vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Osmapadesátiletá žena spadla čtyři metry hluboko, vyprostili ji hasiči. Byla při vědomí a se záchranáři celou dobu komunikovala. Podle Humpla byla žena v kanálu delší dobu, není jasné, kdy tam spadla.

„Utrpěla poranění hlavy a horní končetiny, jevila známky podchlazení. Byla ošetřena v rámci přednemocniční neodkladné péče, záchranáři jí rovněž zajistili tepelný komfort. Vrtulník následně pacientku přepravil na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ popsal Humpl.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz