ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz

Na trati mezi Štítinou a Opavou srazil vlak člověka, provoz stál

  • 3
Na trati mezi Štítinou a Opavou v neděli po sedmé hodině ranní srazil vlak mladého muže, ten svým zraněním podlehl. Oznámila to policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

„Muž ve věku pětadvaceti let měl skočit bezprostředně před projíždějící vlak a i přes reakci strojvedoucího, který použil rychlobrzdu, došlo ke střetu. Mladík utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ve vlaku cestovalo čtrnáct lidí, nedošlo k jejich zranění,“ uvedla policejní mluvčí.

Kvůli nehodě byl provoz zastaven a podnik v úseku zajišťoval náhradní autobusovou dopravu. České dráhy oznámily na svých internetových stránkách, že provoz na trati byl obnoven po 9:40.

Nehody na trati se dnes staly také u Mirošovic, kde se vlak srazil s člověkem, a u Starého Kolína, kde vlak naboural do odstaveného vozidla. U Mirošovic sražený svým zraněním podlehl, ve Starém Kolíně se nehoda obešla bez zranění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,