Motorka, na které jel jeden z řidičů. (18. října 2022) | foto: Policie ČR

Na Novojičínsku se srazili dva motorkáři, ani jeden z nich nesměl řídit

  • 5
Rychlou jízdu nezvládli dva motorkáři na Novojičínsku. Oba jsou nyní v nemocnici s vážným zraněním. Jeden z nich měl zákaz řízení a druhý neměl řidičský průkaz.

Dopravní nehoda se stala v úterý okolo čtvrté hodiny odpoledne na dálnici D48 poblíž Libhoště ve směru na Frýdek-Místek. Podle svědků události se oba řidiči na silnici nejdříve předháněli v rychlé jízdě, poté se srazili a havarovali. Oba aktéři se s největší pravděpodobností znali.

Rychlá jízda se tak oběma výtržníkům stala osudnou. „Staršího z nich (ročník 1971) do nemocnice transportoval vrtulník, mladšího (ročník 1983) převezla záchranka,“ uvedla mluvčí policie ČR Eva Michalíková.

Kvůli zraněním nebylo možné na místě provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ukázalo se ale, že ani jeden z nich neměl řidičské oprávnění. „Jeden z nich měl platný zákaz řízení a ten druhý neměl řidičský průkaz,“ doplnila mluvčí.

Případem se nyní policie stále zabývá dopravní policie z Nového Jičína, která žádá případné svědky události a řidiče, kteří místem v tu dobu projížděli, o jakékoliv informace. Obracet se mohou na tísňovou linku 158.