Holčička stála vysoko v okně a volala o pomoc, její matka si odešla nakoupit

  • 36
Dramatickou situaci řešili strážníci v Karviné. V jednom z bytových domů totiž stála v okně ve čtvrtém poschodí malá holčička, plakala a volala o pomoc. Hlídce se dívenku podařilo odlákat od okna ke dveřím, kde ji jeden ze strážníků uklidňoval a bavil, a to až do příchodu matky.

„Holčička byla naštěstí komunikativní, vzdálila se od okna a celou dobu zákroku se zdržovala za zamčenými dveřmi a bavila se s námi,“ uvedli strážníci.

Další hlídka stála venku a sledovala okno, kde holčička předtím stála. Pokud by se dívenka od dveří vzdálila, strážníci by okamžitě vyrazili dveře, aby zabránili možnému neštěstí.

„Já jsem Míša, brum, brum“

Asi čtyřletá holčička se však rozhovořila, strážníkovi se podařilo upoutat její pozornost. „Já jsem Míša, jako ten brum brum, víš,“ říkal například.

Kvůli otevření vstupních dveří byli přivolaní i hasiči, nakonec však nebyli zapotřebí, protože dorazila matka holčičky. „Využila spánku dítěte, aby si odskočila do obchodu, jenže holčička se dříve vzbudila. Málem z toho bylo neštěstí, ale vše dobře dopadlo a pro matku to bylo velké poučení,“ poznamenal ředitel městské policie Petr Bičej.