VIDEO: Kopanec do břicha a do hlavy. Výrostek napadl hlídače obchodů

  • 326
Rozběhl se a nohou srazil staršího člena ochranky k zemi. Otřeseného muže pak ještě kopl do hlavy. Záznam pondělního drsného útoku před jedním z velkých obchodních center v Ostravě rychle zaplnil sociální sítě. Policie útočníka už zadržela.

Z videa není zřejmé, kvůli čemu rozepře mezi skupinkou výrostků a více než sedmdesátiletým členem bezpečnostní služby na Jantarové ulici a náměstí Biskupa Bruna vznikla. 

Navzájem na sebe na prostranství u centra pokřikovali, muž je počínáním mladých lidí zjevně hodně rozčilený a chce přivolat policii.

Do sporu se nakonec zapojí mladík, který staršího muže provokuje. Když už se zdá, že se spor uklidní, tak se mladík navzdory snaze kamarádů ho zadržet k muži rozeběhne. Následuje kopanec do břicha, po kterém muž upadne na záda. Když se svíjí na zemi, dostane další kopanec do hlavy.

Jak uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl, muž byl po útoku při vědomí a podle prvního zjištění utrpěl lehčí, případně středně těžké zranění. „Převezen byl do Městské nemocnice Ostrava,“ sdělil mluvčí.

Policisté se o incidentu dozvěděli v pondělí v nočních hodinách. „V úterý byly zjištěny další informace, konkrétně se na sociálních sítích objevily záběry z incidentu. Věc si převzali kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Jak vyplývá z dalšího vyjádření, tak policisté útočníka znali. Jenže nějaký čas nevěděli, kde se pohyboval, případně schovával.

Říkal si prý bengoro, tedy ďábelský

„Podezřelým je osoba mladší osmnácti let a policisté pátrají po jeho aktuálním pohybu. Kriminalisté pracují s informacemi od poškozeného, který neutrpěl vážná zranění, ale vzhledem k charakteru útoku se tak mohlo stát,“ řekla ve středu dopoledne policejní mluvčí.

Odpoledne po patnácté hodině už mluvčí potvrdila předchozí neoficiální informace iDNES.cz, že podezřelého zadržela

Mladík si podle zjištění iDNES.cz říká Bengoro, což v romštině znamená zlý nebo ďábelský. Jeho profil z Facebooku už zmizel.

Útočník je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, jako mladistvému, tedy pod 18 let, mu hrozí poloviční trest, než by obdržel plnoletý pachatel.