Bohumínský Hobbypark.

Bohumínský Hobbypark. | foto: Pavel Čempěl

V Hobbyparku přestali čepovat, dospělí s pivem zabírali dětem i houpačky

  • 44
K nepopulárnímu kroku musel sáhnout provozovatel bohumínského Hobbyparku. Areál určený zejména k zábavě nejmenších se totiž kvůli prodeji piva ve výdejních okénkách proměnil ve velkovýčep. Dospělí s kelímky v ruce zabírali dětem i prostor na hraní.

Šéf Bosporu se s provozovateli výdejních okének domluvil na tom, že v místě až do otevření zahrádek přestanou nabízet čepované pivo a další alkoholické nápoje. 

Podle ředitele městské společnosti Jana Reslera se situace stala neúnosnou. Kombinace oblíbeného moku, laviček a veřejných toalet proměnila areál v improvizovanou restaurační zahrádku. 

„Za normálních okolností si v hezkém počasí dají rodiče na osvěžení pivo, s tím nikdo nemá problém. Ale nemůžeme připustit, aby se z místa určeného ke hrám dětí stal velkovýčep pro desítky lidí, kteří nezůstanou u jednoho piva, ale popíjejí tu celé odpoledne. Navíc vysedávají na houpačkách, cvičebních prvcích či v dřevěných domcích. Co děti nejméně potřebují, je příklad takového trávení volného času,“ vysvětlil opatření Resler.

Areál v minulých dnech nevyhledávali jen rodiče s dětmi, ale také mládež a dospělí, kteří sem vyrazili cíleně popíjet. „V odpoledních hodinách se jejich počet téměř blížil počtu dětských návštěvníků,“ uvedla mluvčí města Jana Končítková.

Dočasné omezení nabídky přijali provozovatelé výdejních okének podle Reslera dobře. „Sami si uvědomují, že ten stav není ideální,“ uzavřel.