(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS MSK

Řidič srazil na přechodu školačku a ujel, policie hledá černé dražší auto

  • 9
Policisté v Havířově vyšetřují od rána dopravní nehodu, při které auto srazilo na přechodu pro chodce čtrnáctiletou školačku. Řidič od nehody ujel, nyní po něm pátrá policie a žádá o pomoc veřejnost.

Nehoda se stala zhruba v 8:40 hodin v ulici 17. listopadu, poblíž Základní školy Žákovská.

„Dosud nezjištěný automobil srazil dívku, která zrovna šla po přechodu pro chodce. Řidič nezastavil a dívce nepomohl,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dívka podle prvních zjištění přeletěla přes kapotu a dopadla vedle silnice. Na místo záhy dorazili záchranáři.

„Zraněná byla při vědomí a komunikovala. Bylo podezření na zranění dolní končetiny a hlavy. Ačkoliv se zranění nejevila jako vážná, tak vzhledem k tomu, že šlo o dítě po dopravní nehodě, tak jsme zraněnou převezli do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Policie žádá svědky o pomoc

Vážnější zranění nakonec neprokázalo ani podrobné vyšetření. Sanitka proto dívku převezla ze specializovaného pracoviště do havířovské nemocnice na pozorování.

Vyšetřovatel nehody požádal o pomoc případné svědky. Podle prvotních informací dívku srazilo dražší černé auto, zřejmě značky Audi.

„Žádáme všechny svědky, kteří nehodu viděli nebo o ní mají nějaké poznatky, aby zavolali na linku 158. Za pomoc děkujeme,“ řekla policejní mluvčí.

Řidiči hrozí za ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci až pětileté vězení.

V Ostravě našli řidičku po necelém měsíci

Že lze řidiče, který ujel od nehody, vypátrat i po delším čase, dokazuje čerstvě objasněný případ z Ostravy. V polovině prosince po osmé hodině večer v ulici K Myslivně v Ostravě-Porubě byl nalezen na silnici těžce zraněný padesátiletý muž.

Po necelém měsíci policisté vypátrali, že za volantem auta seděla šedesátiletá řidička. Policisté už ženu obvinili.

Jak vyšlo najevo, muž na silnici už ležel, řidička ho přejela, ale poté nezastavila, nepřesvědčila se o jeho zdravotním stavu a odjela.