Hasič v nepromokavých kalhotách zachraňuje nevidomou a těžce nemocnou fenku z...

Hasič v nepromokavých kalhotách zachraňuje nevidomou a těžce nemocnou fenku z ostrůvku uprostřed řeky Opavice. (1. ledna 2019) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zachraňovali slepou fenku diabetičku. Pobíhala po ostrůvku v řece

  • 46
Zřejmě vinou silvestrovského petardového hluku se na Krnovsku dostala do velmi svízelné situace nevidomá fenka, která navíc nutně potřebuje inzulin. Při útěku skončila na ostrůvku uprostřed řeky a zvířeti pomohli až přivolaní hasiči.

Hasiče přivolal na Nový rok v osm hodin ráno do Města Albrechtic člověk, který si bezradného huskyho uprostřed řeky Opavice všiml, a zavolal na tísňovou linku. „Do Nábřežní ulice vyjela jednotka profesionálních hasičů z krnovské stanice a také místní dobrovolní hasiči,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Fenka pobíhala po malém ostrůvku v korytu řeky. Jeden z hasičů si oblékl nepromokavé kalhoty a vyrazil do ledové vody za zvířetem. „Krotké zvíře vzal do náručí a nahoru na kamennou zdí zpevněné nábřeží ji s kolegou vynesli po nastavovacím žebříku,“ popsal mluvčí Kůdela.

Fenka byla slepá, naštěstí zjištění majitelů bylo velmi snadné, protože na obojku měla telefonní číslo.

Muž i s manželkou přijeli velmi rychle, o ztraceném psu se totiž dozvěděli od hasičů, protože dočasně přebýval v bytě příbuzných.

Hasiči se od vlastníků také dozvěděli, že fenka slyší na jméno Maggie a kromě slepoty trpí i silnou cukrovkou, vinou které potřebuje dvakrát denně inzulin.