Diskuze

VIDEO: Cyklista v Ostravě vybrzdil kamion, kolos zastavil těsně za ním

Nevídaný incident se odehrál minulý pátek na frekventované křižovatce v Ostravě. Cyklista, kterému se nelíbilo počínání řidiče kamionu, se ho rozhodl vybrzdit. Z okraje vozovky vjel doprostřed jízdního pruhu před kamion a zastavil. Řidič naštěstí dokázal včas zabrzdit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P63e70t40r 41T96o70m79e23k

31. 7. 2021 11:08

Já jsem tam neměl odvahu jet v neděli ráno v 6,00 hod.

Ten pán je sebevrah a nemá rozum.

0 0
možnosti
JL

Kamiónák měl steklého pumpičkáře zpacifikovat montpákou. ;-)

0 0
možnosti
TV

T54o43m66a22s 79V69l74c72e34k

25. 7. 2021 22:43

Typický ortodoxní agresivní pumpičkář.

0 0
možnosti
RD

Cyklistou bych označoval někoho, kdo má kolo, helmu a krapet selského rozumu. Ve městě se člověk nevyhne i frekventovanějším cestám, ale pak se člověk musí trochu vžít do všech zúčastněných. V tomto případě opravdu je cyklista na daném úseku problémový a docela chápu, že se jej snaží předjet i s minimálním odstupem. Doporučuji se těmto frekventovaným úsekům pokud možno vyhnout alespoň ve špičce. Taky mi vytekly nervy kolikrát. Zpětně si to člověk i někdy vyčítá, že nad tím nemávl jen rukou, ale v Čr je cyklistika opravdu adrenalinový sport.

0 0
možnosti
MS

Váš požadavek je bohužel v rozporu s myšlením namachrovaných pumpičkářů, kteří s vaší definicí "normální cyklista" mají společného akorát to kolo a možná helmu. Co se týče selského rozumu, tak to je naprostá utopie. Normální, soudný cyklista klidně akceptuje, že jeho trasa bude o pár kilometrů delší - hlavně bezpečná a nebude vymýšlet nápady jak omezit provoz na takto frekventovaných silnicích. Nebo když to vyžaduje situace sesedne z kola a buď počká, nebo chvíli půjde jako chodec na úsek, který je bezpečnější (U opravovaných úseků a kyvadlové dopravy nemají problém sesednout z kola, že?). Těch možností na kole je mnohonásobně víc, než v autě, nebo v kamionu. Na kole můžete prakticky kamkoli a jako chodec už skoro všude, kam nemůže motorista. Nebo taky někam spěchají jako motoristi?

1 1
možnosti
RV

řidič kamionu by měl dostat zákaz řízení minimálně na půl roku.

A jít na léčení.

1 7
možnosti
JL

Ty běž na léčení už zejtra, pumpičkáři mají jezdit MHD, né po Rudné !! Nebo tobě třeba dovezl 10 palet cihel "cyglysta" ?

0 0
možnosti
JM

Dobře, tak cyklistu jsme tady vyřešili? A co ten kamioňák, co jel s několika tunama metr za cyklistou a evidentně se jej snašil předjet v pruhu kde k tomu neměl dost prostoru? To se řešit nebude?

1 1
možnosti
TR

Nesnažil se ho předjet jen mu uhnout když nezvládal zabrzdit to jeho kličkování...

0 1
možnosti

P10e95t90r 51Š79t42ě77c61h

22. 7. 2021 8:39

Tak asi je důvod, proč tam mají cyklisté zákaz vjezdu ....

0 0
možnosti
MN

Cyklisté tam zákaz vjezdu nemají...

0 1
možnosti
LN

Co by asi dělal, kdyby ho ten náklaďák přejel? Je to tak 10 let, co se jedna starší paní v Praze na Vítězném náměstí rozhodla přejít silnici před stojícím náklaďákem. Světe div se, náklaďák se rozjel zrovna když byla před ním. Střet ji urval nohu a byla na místě mrtvá.

0 0
možnosti
ED

kdyby ho přejel tak už nic, asi proto zastavil až poté, co zastavil náklaďák - aby ho nepřejel, že...

0 0
možnosti

Dnes v půl páte ráno - Hrabůvka směrem na křižovatku u úřadu id*ot na černém kole bez světel, odrazek, celý v černém šněroval na cestě před autem. Tu velkou křižovatku struhnul na červenou. Na zabití ;-€

0 0
možnosti
Foto

Cyklisté a podobné hybadla by měli být vykázáni ze silnic kde je povolena vyšší rychlost jak 30km/h... Nikdy nemůžou být rovnocennými účastníky silničního provozu. Vždy budou jen překážkou a obecním ohrožením.

3 8
možnosti
MS

K obecnému ohrožení ze strany cyklisty skutečně došlo. Koukněte na video jak musel reagovat řidič červeného kamionu. Je sice na kraji záběru, ale musel přejet do druhého pruhu, aby nenaboural.

0 0
možnosti