Takto má plánovaný zimní stadion vypadat.

Takto má plánovaný zimní stadion vypadat. | foto: Město Bruntál

Bruntál dal zimní hale novou šanci, podmínkou je však získání dotace

  • 1
Z původně odhadovaných 170 milionů korun vyrostly za necelé tři roky předpokládané náklady na stavbu zimního stadionu v Bruntále na téměř dvojnásobek. I přesto tamní zastupitelé jeho vznik posvětili, ovšem s podmínkou, že se městu podaří získat dotaci. Z městské kasy jsou ochotni investovat zhruba 200 milionů.

„Zastupitelé schválili výstavbu nového sportovního zařízení za předpokladu získání dotace. Současně schválili podání žádosti o dotaci od Národní sportovní agentury a zajištění dofinancování vlastního podílu,“ informoval mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Hokejová hala má stát v Kavalcově ulici. Předpokládané výdaje aktuálně čítají 324 milionů korun, dotace pokryje nejvýše 120 milionů. Zbylou část by hradilo město. Zastupitelé se kvůli tomu sešli mimořádně.

„Investičně je to obrovský projekt, ale vzpomínám si na určitou skepsi před stavbou wellness centra, a jak se ukázalo, byl to dobrý počin i z hlediska provozu zařízení,“ připomněl starosta Martin Henč.

V Bruntále se letos poprvé dočkají kluziště, v provozu bude od půlky prosince

Přesnou výši nákladů navíc ukáže až vysoutěžení zhotovitele. Tendr Bruntálští vyhlásí do půlky příštího roku a v případě zisku dotace počítají se stavbou do konce roku 2025.

Ledová plocha je v Bruntále problém. Ještě loni se bruslilo na venkovním kluzišti, to už ale kvůli špatnému technickému stavu neotevře.

První tendr na stavbu stadionu Bruntál před dvěma lety zrušil, kvůli růstu cen ve stavebnictví se totiž nikdo nepřihlásil. Hokejisté jezdí trénovat jinam, lidé si letos zabruslí ve vánočním čase na náměstí.

Zimním stadionem se zabývají například i v Jihlavě. Tam jde o přestavbu, navíc už započatou:

25. září 2023