Při srážce kamionu, dodávky a dvou osobních aut u kruhového objezdu v Zábřehu...

Při srážce kamionu, dodávky a dvou osobních aut u kruhového objezdu v Zábřehu bylo zraněno pět lidí. | foto: Policie ČR

Při střetu kamionu, dodávky a dvou aut se na Šumpersku zranilo pět lidí

  • 14
Vážná dopravní nehoda se dopoledne stala v Zábřehu na Šumpersku. Na jedné z hlavních silnic narazil u kruhového objezdu kamion do dodávky a dvou osobních aut.

Nehoda se stala na silnici I/44 v Olomoucké ulici. „Sedmašedesátiletý řidič kamionu jedoucí ve směru od Mohelnice na Šumperk přejel u čerpací stanice ze zatím blíže nezjištěných příčin do protisměru a postupně narazil do tří projíždějících aut. Poté projel přes kruhový objezd a zastavil zhruba 200 metrů za ním,“ popsala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ke zraněným vyrazily tři pozemní výjezdové skupiny záchranné služby a také vrtulník.

„Posádky ošetřily pět pacientů se středně závažnými zraněními, kteří nebyli v bezprostředním ohrožení života. Čtyři pacienty transportovaly sanitky na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice, jednoho přepravil do nemocnice vrtulník,“ shrnul mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa.

Při ošetření a transportu asistovali hasiči. „Kromě toho také provedli protipožární opatření a palivo, které vyteklo z nádrží vozů, zasypali sorbentem,“ uvedla mluvčí krajského hasičského sboru Lucie Balážová.

Místo nehody bylo kvůli vyšetřování a odstraňování následků několik hodin uzavřeno, policisté dopravu odkláněli přes město. Provoz byl plně obnoven až před půl třetí odpoledne.

„Okolnostmi a příčinou nehody se policisté nadále zabývají. Dechové zkoušky vyloučily u řidičů všech vozů jízdu pod vlivem alkoholu. Hmotné škody jsou předběžně vyčísleny na 1,3 milionu korun,“ doplnila Vybíhalová.

Nehoda se stala v Zábřehu u kruhového objezdu na silnici I/44 spojující Zábřeh se Šumperkem.

Nehoda se stala v Zábřehu u kruhového objezdu na silnici I/44 spojující Zábřeh se Šumperkem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz