Stovky metrů kabelů odcizil ze železničního koridoru Přerov - Bohumín neznámý pachatel na Jezernických viaduktech v obci Jezernice. | foto: Policie ČR

Na trati u Jezernických viaduktů zloděj ukradl 600 metrů nových kabelů

  • 4
Krádež stovek metrů nového elektrického vedení vyšetřují policisté na železniční trati v oblasti Jezernických viaduktů na Přerovsku. Kabely dělníci na trať instalovali při opravě trakčního vedení. Krádež nezpůsobila problémy v dopravě, protože vodiče ještě nebyly zapojené.

„V noci na čtvrtek neznámý pachatel odcizil na několika místech železnice vedoucí po takzvaných Jezernických viaduktech celkem 600 metrů kabelů trakčního vedení,“ informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kabely zloděj oddělil po částech od zbytku kabeláže, kterou ponechal na místě. Společnosti, která byla vlastníkem elektrických vodičů, vznikla škoda ve výši 184 360 korun.

„Po zadokumentování a zjištění všech okolností jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež. Policie rovněž prošetřuje, zda byl pachatel sám, nebo měl komplice, protože šlo o poměrně velké množství kabelů,“ doplnila Zajícová.

Krádež neomezila dopravu ani nezpůsobila zpoždění. „Jednalo se o odcizený materiál stavební firmy, která se podílí na začínající rekonstrukci traťového úseku. Nedošlo tedy ke škodě na našem majetku ani k narušení provozu na trati,“ sdělil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Jezernické viadukty jsou dva historické mosty vedle sebe, které byly uvedeny do provozu v 19. století. Jsou součástí železničního koridoru Přerov - Bohumín. V letech 1998 až 2001 proběhla jejich kompletní rekonstrukce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz