Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž pořezal těhotnou družku, opilý na ni útočil a nutil ji k potratu

  • 5
Agresivnímu útočníkovi s kuchyňským nožem v ruce musela čelit jednatřicetiletá těhotná žena v Jeseníku. Její partner se opil, vyhrožoval jí zabitím a posílal ji na potrat. Žena se snažila bránit, skončila v péči lékařů.

Incident, o němž policie nyní informovala, se odehrál v bytovém domě v Jeseníku v neděli 31. ledna. Policisté poté zadrželi jedenačtyřicetiletého muže z Jesenicka. V podvečer vyhrožoval zabitím své těhotné družce.

„V silně podnapilém stavu jí měl nejprve po předchozí slovní rozepři vulgárně nadávat a posílat ji na potrat. Poté ji měl i fyzicky napadnout a ohrožovat kuchyňským nožem,“ popsala policejní tisková mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Dotyčný pak během incidentu svoji o deset let mladší družku, která se snažila bránit, pořezal na prstech.

„Toto řezné poranění prstů si vyžádalo ošetření ve zdravotnickém zařízení. Ženě, která se snažila z bytu utéci, agresivní partner nejprve bránil, poté ji sám vyhodil,“ doplnila mluvčí s tím, že muž je nyní obviněný z trestného činu nebezpečné vyhrožování.

„V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému muži mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Vybíhalová.