Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Šumperk podle úřadu nepochybil, přestavba bazénu zřejmě konečně začne

  • 0
Ke konci se zřejmě blíží nepříjemné zpoždění, které nabrala plánovaná rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v Šumperku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže totiž zamítl protest jednoho z neúspěšných uchazečů o lukrativní zakázku. Stavba by tak mohla v nejbližších týdnech začít.

„Koncem minulého týdne obdržela městská společnost Podniky města Šumperka, která je zadavatelem stavby, rozhodnutí od ÚOHS, že zamítl návrh stěžovatele na přezkoumání soutěže jako nedůvodný. Jinými slovy neshledal žádné porušení zákona o zadávání veřejných zakázek,“ uvedla mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

V současné době ještě běží lhůta, ve které se účastníci mohou proti rozhodnutí odvolat.

„Pakliže se tak nestane, mohou Podniky města Šumperka uzavřít smlouvu o dílo s vybraným dodavatelem a předat mu staveniště k zahájení stavebních prací. K tomu by mohlo dojít už na přelomu července a srpna,“ přiblížila Hajduková.

Lidé v Šumperku a okolí jsou bez možnosti koupání v krytém bazénu už od poloviny roku 2017. Kvůli vážné závadě vytápěcího systému byl tehdy provoz ukončen dřív, než město plánovalo. Loni v listopadu pak začala demolice původní technologie a během zimy proběhla demontáž vnitřních rozvodů.

„V březnu byl celý objekt vyklizen a připraven k zahájení stavebních prací. V dubnu byl vybrán dodavatel zakázky. Práce však nemohly být zahájeny kvůli postupu jednoho z účastníků soutěže,“ sdělil ředitel Podniků města Šumperka Patrik Tomáš Pavlíček. Pokud nedojde k dalšímu zdržení, bude stavba dokončena v říjnu příštího roku.

Krytý bazén se začal budovat v roce 1978 v akci Z, kdy na stavbě pracovali i místní lidé v rámci bezplatných brigád. Areál byl po několika dlouhých pauzách dokončen až v roce 1993, takže už při otevření byl zastaralý. Z původního objektu bude pro rekonstrukci využit jen železobetonový skelet. Celá rekonstrukce přijde na 150 milionů korun.