Studenti a kantoři dali dohromady píseň ke sbírce na psy pomáhající nemocným

  • 1
Ve studiu Českého rozhlasu v Olomouci se sešla skupina studentů a profesorů Slovanského gymnázia, aby společně natočili novou píseň o škole. K písni vznikl i klip Slovan songu. Po dvouleté pauze se škole podařilo tvůrčí aktivitu opět propojit s Fakultní nemocnicí Olomouc a canisterapeuty.

Skladbou škola odstartovala druhý ročník sbírky pro canisterapii. Záběry z natáčení i ze společné akce tvoří jádro klipu, v němž není o dobrou náladu a sounáležitost nouze.

Text písně zdůrazňuje, že školu utvářejí všichni, kdo jsou její součástí. Stává se místem setkávání, zde se rodí sny a zkouší odhodlání, je to pevný základ, na kterém můžete stavět celý život.

„V minulém roce jsme původně plánovali malou zahradní slavnost u příležitosti 155. výročí založení gymnázia. Po všech covidových útrapách jsme na to ale nakonec neměli sílu,“ říká autorka textu a hudby Jarmila Beková, učitelka česko-francouzské sekce Slovanského gymnázia.

V té době vznikla i myšlenka narozeninové písně pro školu, kterou se podařilo zrealizovat až letos. Zapojili se studenti i další kantoři.

„Já jsem jednak fanda pejsků, jednak ráda zpívám. Takže jsem ochotně pomohla dobré věci. Líbilo se mi, že jsem byla aspoň malým kolečkem v úžasném soukolí,“ řekla kantorka Jaroslava Vozná.

Ředitel Slovanského gymnázia Radim Slouka aktivní tým oceňuje. „Vážím si společného úsilí a doufám, že tímto příkladem nakazíme naši společnost. Taková epidemie by se mi opravdu líbila,“ řekl.

Studenti i pedagogové teď netrpělivě čekají, o kolik se podaří částku vybranou při první sbírce překonat.