(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: archiv

Muž při hádce pořezal manželku a pak sebe, po skoku z balkonu zemřel

  • 4
Tragické vyvrcholení manželské hádky vyšetřují v těchto dnech kriminalisté z Prostějovska. Podle dosavadních zjištění muž napadl svou manželku nožem a vážně ji zranil. Když se jí podařilo uniknout do bezpečí, spáchal sebevraždu.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila bez přesného uvedení místa, se vyhrocená situace odehrála ve čtvrtek v noci.

„Starší žena na linku 112 oznámila, že ji doma v bytě napadl manžel a pořezal ji nožem na krku. Útoku se ale nakonec ubránila a poté se jí podařilo schovat a zavolat pomoc. Mezitím se muž pořezal na krku a poté vyskočil z balkonu nacházejícího se v prvním poschodí,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na místo posléze dorazila policie a záchranná služba, která muže převezla do nemocnice, tam ale na následky utrpěných zranění po několika hodinách zemřel.

„Motivem a okolnostmi tragédie se kriminalisté nadále zabývají, případ nyní vyšetřují jako pokus o vraždu,“ doplnil Hejtman s tím, že zemřelý útočník doposud neměl problémy se zákonem.

V Olomouckém kraji jde letos o třetí vraždu nebo pokus o ni. Na konci března kriminalisté obvinili z vraždy devětačtyřicetiletého bezdomovce, který se v olomoucké zahrádkářské kolonii v opilosti pohádal s dalším mužem a poté ho napadl a opakovaně udeřil trubkou. Pak si šel lehnout, po probuzení ale ráno napadeného našel bez známek života. 

Vůbec první letošní případ se pak odehrál v prostějovském domě, kde čtyřicetiletý opilý muž nožem napadl svého souseda. Ten utrpěl vážné zranění a musel být hospitalizován.