Lídryně kandidátky Piráti – Odvaha změnit Přerov Lenka Jüngling

Lídryně kandidátky Piráti – Odvaha změnit Přerov Lenka Jüngling | foto: Piráti – Odvaha změnit Přerov

Rok od voleb se v Přerově vzdává mandátu už třetí zastupitelka za Piráty

  • 3
Lídryně přerovských Pirátů a šéfka zastupitelského klubu Lenka Jüngling se vzdala z osobních důvodů mandátu členky zastupitelstva. Strana, která získala celkem tři posty, tak od loňských voleb už potřetí mění složení svých zástupců. První dva členové odstoupili ihned po volbách, kandidovali totiž i přesto, že do zastupitelstva vůbec neplánovali nastoupit.

Jüngling, která vedla Piráty v Přerově v komunálních volbách a kandidovala i na primátorku, na sociální síti oznámila, že jí byla nabídnuta příležitost budovat novou školu jógy v zámoří.

„Nemá to nic společného s tím, jak to v Přerově funguje. První dva rezignovali ještě před jmenováním, chtěli nás podpořit na kandidátce, ale věděli, že se mandátu věnovat nemohou. Má rezignace je jiná - já jsem ten mandát vykonávala, bohužel po vyhodnocení z osobních i profesních důvodů jsem se rozhodla vydat jinou cestou,“ řekla Jüngling.

Na její místo nastoupí Vojtěch Nezval, celkově už třetí náhradník. „Co se týče našeho týmu v Přerově, ten je stabilní a máme dostatek lidí, kteří vykonávají funkci ať už politickou, nebo dělají různé aktivity. Nic se na tom nemění, byť to navenek může vypadat jinak,“ uvedla končící zastupitelka.

Co se týče našeho týmu v Přerově, ten je stabilní a máme dostatek lidí, kteří vykonávají funkci ať už politickou, nebo dělají různé aktivity. Nic se na tom nemění, byť to navenek může vypadat jinak.

Lenka Jünglingkončící zastupitelka

Piráti získali v přerovských komunálních volbách tři mandáty, na jejich kandidátce přitom voliči výrazně kroužkovali. Kromě lídryně se původně do zastupitelstva dostal také její manžel Jakub Jüngling kandidující na devátém místě a z pátého místa vysokoškolský pedagog Petr Dostalík, jenž tak teď bude jediný, který funkci vykonává po celou dobu.

První náhradnicí, jež měla nastoupit za Jünglinga, se díky preferenčním hlasům stala Barbora Punge Puchalská, která byla na kandidátce až na patnácté pozici. I ta se však mandátu vzdala.

Vojtěch Nezval, který v roli náhradníka nyní získá mandát, kandidoval původně ze třetího místa. Piráty bude v zastupitelstvu po složení slibu reprezentovat kromě Petra Dostalíka ještě s učitelem ze ZŠ U Tenisu Jaroslavem Krejčím. Ten původně kandidoval z druhého místa, mandát však nakonec získal až jako náhradník za Punge Puchalskou.

,