(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Michal Klíma, MAFRA

Namol opilý dělník se v dílně nedal odtrhnout od strojů, musel na záchytku

  • 7
Neobvyklý zásah mají za sebou strážníci z Přerova. Museli krotit muže, který přišel navečer silně opilý do dílen, v nichž pracuje. Nejprve se dostal do sporu s dalšími lidmi a poté se navzdory svému stavu tvrdošíjně pokoušel začít pracovat se stroji.

Strážníky do areálu bývalých přerovských strojíren přivolal ve druhé polovině uplynulého pracovního týdne tamní pracovník, který oznámil, že se v dílně pohybuje opilý člověk a demoluje vybavení a stroje.

Hlídka po příjezdu zjistila, že šlo o třiatřicetiletého silně opilého zaměstnance jedné z dílen. Když přišel do sousední dílny na záchod, počastoval přítomné nadávkami a začal kopat do strojů, žádný nicméně nepoškodil.

„Muž poté strážníkům rozvláčnou řečí sdělil, že si do dílny přišel ‚udělat pár věcí‘ a i když se neorientoval v čase ani prostoru, pokusil se zapnout obráběcí stroj,“ popsal zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Při následné dechové zkoušce přístroj muži naměřil více než tři promile alkoholu. Muž se ovšem nedal zastavit a pokusil se pro změnu začít manipulovat s mechanickým lisem.

„Protože hrozilo velmi vážné ohrožení života a zdraví, strážníci jeho aktivity ukončili. To však muž nehodlal respektovat a neustále se do dílny vracel, tudíž putoval na záchytnou stanici k vystřízlivění. Dílnu pak uzavřeli další zaměstnanci,“ shrnul Komínek.