ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Koláž - iDNES.cz

Podvodník předstíral, že kupuje auto, pak s ním ujel bez zaplacení

  • 7
Jako opařený zůstal stát jednačtyřicetiletý muž ze Šumperska před Městským úřadem v Šumperku, když prodával své osobní vozidlo. Kupující mu totiž ve čtvrtek přímo před jeho očima s autem ujel. I s penězi, které měl za starší Seat Ibizu zaplatit.

Majitel auta policii uvedl, že nabízel zánovní vůz Seat Ibiza za 25 tisíc korun. Minulý týden se mu ozval zájemce, se kterým se domluvil na odkoupení auta.

„Zájemce z Tábora měl nejprve zaslat peníze prodávajícímu na účet, ale to se nestalo. O dva dny později se potkali v Zábřehu, kde sepsali smlouvu o prodeji vozidla,“ popsal olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muži se domluvili, že se sejdou 15. prosince u Městského úřadu v Šumperku, kde kupující před přepisem vozidla zaplatí požadovanou částku.

Oba se v domluvený den skutečně sešli. Kupující ukázal prodávajícímu hotovost a požádal jej u auta o předložení velkého technického průkazu.

„Prodávající vytáhl technický průkaz, který mu kupující vzal z ruky, sedl do auta a ujel. Překvapený muž zůstal bez auta, peněz i technického průkazu,“ sdělil Hejtman.

Hned nato se obrátil na policii. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za který pachateli hrozí až dva roky za mřížemi,“ řekl Hejtman.

Policie bude mít snadné pátrání, protože totožnost pachatele zná z údajů ve smlouvě, kterou majitel auta se zájemcem o koupi podepsal. „Jde o pětačtyřicetiletého muže z Tábora. Kolegům v Táboře šla žádost, aby jej vyslechli,“ doplnil Hejtman.