Diskuze

Ves si novou pískovnu nepřeje, zakázat ji ale kvůli minulému vedení nemůže

Navzdory odmítavému postoji místních pokračují v Pňovicích na Olomoucku přípravy na těžbu štěrkopísku. Firma získala od krajského úřadu prodloužení platnosti důležitého stanoviska a těžaři už pracují na příjezdové cestě k lokalitě. Vesnice si dobývání suroviny nepřeje, ale kvůli smlouvám z minulosti bude muset provoz strpět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

JJ, stavby jsou už dnes prodražovány, písek a štěrk se vozí z čím dál větší vzdálenosti a náklady na tuto surovinu a výrobky z ní, jako je beton, jsou čím dál vyšší.

3 0
možnosti
PO

Všichni by si přáli aby právě u nich žádný lom nebyl. Lomy jsou pod obrovským tlakem obyvatel. Dokonce i lomy fungující sto let chtějí občané zavřít aby lom neprášil, nejezdily do něj těžké soupravy a aby jim nekazil výhled z okna.

Nikdo z nich si ale neuvědomuje, že z něčeho se musí stavět a uzavírání lomů žene ceny nahoru. Od revoluce se zavřely desítky lomů ale žádné se neotevřely. Pak se lidé rozčilují že je materiál tak drahý a silnice se dělají na nekvalitním podkladu a tudíž nic nevydrží.

8 2
možnosti
JB

Za pár let až se lom vytěží, tak jako bonus přidají pláč, že se stát nestará a lidem v okolí se zúží nabídka práce v lokalitě. "To komunisti tady aspoň otevřeli lom, kde jsme dělali, ale současná vláda nám ho zavžela"

6 0
možnosti