Desítky lidí na Jesenicku pátraly po šestileté dívce, našly ji mrtvou

  • 187
Několik desítek hasičů, policistů a místních dobrovolníků v noci pátralo ve Zlatých Horách na Jesenicku po pohřešované šestileté dívce. Navzdory mimořádnému nasazení ji našli mrtvou. Okolnosti smrti policie vyšetřuje.

„Byla vyhlášena rozsáhlá pátrací akce, která byla v ranních hodinách ukončena po nálezu hledané dívky bez známek života. Příčinu úmrtí policisté zjišťují. S ohledem na počáteční fázi vyšetřování a na rodinu nebudeme nyní poskytovat jakékoliv další informace,“ uvedla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pohřešování dívky bylo nahlášeno v úterý odpoledne, podle informací MF DNES byla nalezena ve středu kolem čtvrté ráno ve studni.

Mluvčí krajského hasičského sboru Zdeňka Hošáka uvedl, že se akce během večera a noci postupně zapojili mimo jiné lezečtí specialisté hasičů či kynologové, posily dorazily i ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. V kontaktu byli pátrači i s polskými záchranáři.

„Zásah koordinovala policie, profesionální i dobrovolné jednotky byly rozděleny do pátracích skupin a ty pak v terénu plnily dílčí úkoly. Zapojila se i velká skupina místních dobrovolníků, roli sehrála třeba i výměna informací prostřednictvím sociálních sítí,“ shrnul Hošák.

Kvůli zajištění komunikace v hornatém terénu dorazil z Olomouce i hasičský spojovací vůz, v pohotovosti byli rovněž potápěči a ráno by se zřejmě zapojil i policejní vrtulník. Po nálezu mrtvé dívky zamířil na místo také psycholog krajského hasičského sboru.

,