ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Šedesátník se pokusil zabít expartnerku, do bytu za ní vylezl po žebříku

  • 8
Zřejmě ze žárlivosti zaútočil v obci na Olomoucku jednašedesátiletý muž na o čtyři roky mladší ženu. V pondělí se jí vloupal do bytu, kam vylezl po žebříku. Uvnitř ji překvapil a napadl. Přímo na místě ho zadržela policie. Za pokus o vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

Kromě pokusu o vraždu je agresor obviněný také z porušování domovní svobody. Hrozí mu dvanáct až dvacet let za mřížemi. Nyní je ve vazbě.

„V pondělí 15. června v ranních hodinách vnikl neoprávněně do bytu šestapadesátileté ženy, dovnitř vlezl po žebříku otevřeným oknem. Pak se schoval za dveře, a když vešla do místnosti, napadl ji dílenským nářadím,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policii přivolali lidé z okolních bytů, kteří slyšeli křik. „Hlídka byla na místě během pár minut od přijetí oznámení, útočníka zadržela,“ dodal mluvčí.

Jaké nářadí útočník použil, Hejtman neupřesnil. Odvolal se na to, že by zveřejnění této informace mohlo ohrozit vyšetřování.

Při útoku se násilník cíleně zaměřil na horní polovinu těla poškozené, způsobil jí vážná zranění.

Z doposud zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poškozené. „Motivem útoku je pravděpodobně skutečnost, že se psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky. Roli sehrála zřejmě i žárlivost,“ doplnil Hejtman.

Obviněný muž podle něj při útoku nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné drogy, v minulosti nebyl trestaný.