VIDEO: Zloděj s žebříkem kradl kamery, ukázal obličej i spodní prádlo

  • 0
Policisté už téměř dva měsíce pátrají po zloději, který v chodbě bytového domu v Olomouci ukradl bezpečnostní kamery. Zřejmě ale nepočítal s tím, že se záznam zachová a že zařízení umí natáčet i za tmy. Do objektivu tak ukázal i svůj obličej.

Podle policie, která nyní zveřejnila záznam z kamery s žádostí o pomoc veřejnosti při pátrání, přišel zloděj do domu ve Schweitzerově ulici v pátek 23. února a ukradl z něj dvě bezpečnostní kamery v hodnotě třinácti tisíc korun.

Jedna z nich ho ale předtím natočila jak přichází dovnitř vybaven teleskopickým žebříkem a nářadím. Vše si nejprve nachystal a kamera během toho mimo jiné zachytila třeba i značku jeho spodního prádla.

Hledaný zloděj kamer

Zloděj maskující se kapucí sice před demontáží kamery počkal, až na chodbě zhasnou světla, patrně ale nepočítal s tím, že přístroj zvládá i natáčení za tmy. Do objektivu tak v jednu chvíli ukázal obličej. Právě na to spoléhají policisté, kteří prosí o pomoc veřejnost.

„Lidé, kteří pachatele poznají nebo o něm mají jakékoliv informace, mohou policisty kontaktovat osobně na služebně v Heyrovského ulici, na telefonním čísle 974 767 651, e-mailu ol.oo.olomouc2.stsl@pcr.cz nebo prostřednictvím linky 158,“ shrnula olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.