Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Žena po rozchodu odstěhovala i elektroniku, bývalému znečistila byt

  • 9
Hned dva případy žen, které se rozhodly pomstít svým bývalým partnerům, vyšetřovali v posledních dnech policisté z Olomouckého kraje. Obě totiž zašly za hranu zákona, jedna muži mimo jiné ukradla věci, za což je v době stavu nouze zpřísněná trestní sazba.

Prvním případem se začali policisté zabývat minulý týden ve středu, kdy se na ně obrátil dvaatřicetiletý muž z Olomouce. Ten zjistil, že společně s bývalou přítelkyni z bytu po rozchodu zmizela také televize a další elektronika, nemalá část bytu byla navíc znečištěna neznámou chemikálií.

„Potřísněna byla podlaha a stěny, sedací souprava, postel a větší množství oděvů. Škoda na ukradených věcech je dvanáct tisíc korun, na poničeném vybavení ještě nebyla přesně vyčíslena,“ nastínil policejní mluvčí František Kořínek.

Žena je nyní podezřelá z krádeže, za což jí kvůli spáchání činu v době nouzového stavu hrozí přísnější trest dvou až osmi let vězení. Co jí bude hrozit za chemikálií potřísněné věci, se bude odvíjet od výsledné způsobené škody.

Druhý případ vyřešili v těchto dnech specialisté prostějovské kriminálky zaměření na kybernetickou kriminalitu. Ti vyšetřovali kauzu zveřejnění intimních fotografií na sociálních sítích a jak se záhy ukázalo, šlo také o pomstu expartnerky. Ta na sebe přitom sama ukázala.

„Šestatřicetiletá žena se počátkem dubna neoprávněně zmocnila mobilního telefonu svého bývalého přítele a po překonání jeho zabezpečení PIN kódem i k datům v telefonu a jeho profilu na sociální síti. V úložišti telefonu našla intimní fotografie současné mužovy přítelkyně a ty zveřejnila na jeho i svém profilu na sociální síti,“ shrnul Kořínek.

Žena je nyní podezřelá z trestného činu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, za což jí v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.