Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Čekání online. Olomoucké hlavní nádraží nabízí nově veřejnou wi-fi

  • 6
Možnost zkrátit si čekání na vlak či autobus bezplatným surfováním po internetu mají nově cestující na olomouckém hlavním nádraží. Po vzoru dalších významných vlakových nádraží v Česku nově i zde funguje veřejná wi-fi síť.

Službu bezplatného přístupu k internetu cestujícím poskytuje společnost ČD - Telematika, která ji nyní kromě Olomouce spustila také na ostravském hlavním nádraží a nádraží Svinov, v nejbližších dnech pak přibudou i hlavní nádraží v Brně a Plzni.

„Pokrytím dalších pěti nádraží pokračujeme v projektu poskytování naší služby Free WiFi v prostorách významných železničních stanic,“ uvedl ředitel úseku telekomunikačních služeb Mikuláš Labský.

Obsah internetu dostupného prostřednictvím veřejné wi-fi není podle firmy nijak filtrován a dostatečné zabezpečení má zaručovat využití americké technologie Ruckus Wireless. Už dříve byla služba spuštěna na dvou nádražích v Praze a dále v Pardubicích, Hradci Králové, Ústí nad Labem a Zlíně.

„Ohlasy z již pokrytých nádraží jsou velmi příznivé a službu zde využívají stovky tisíc cestujících. Úplnými průkopníky byly stanice Praha hlavní nádraží, Praha Masarykovo nádraží a Pardubice,“ nastínil Labský.