Diskuze

Olomouc hledá budovy pro úředníky, má nedostatek kancelářských prostor

Lidé v Olomouci budou možná v blízké budoucnosti hledat úředníky na jiném místě. Nepůjde o jeden velký úřad, spíše o více různých adres. Město shání budovy, kam by přemístilo odbory z pronajatých prostor. Situaci ale ještě může změnit nový stavební zákon.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Když odejdou z Namira a jiných nájemních prostor, tak by klidně mohli koupit ty kasárna. A v předchozích radách i zastupitelstvech určitě sedí ještě lidé, kteří podepisovali smlouvu s Namirem. Co kdyby se na to podívala třeba policie?

1 0
možnosti
MZ

Jedno řešení by tu bylo ... město Přerov vlastní bývalý hotel / ubytovnu a "neví" co s ní ... Mohlo by jí prodat městu Olomouc, to by provedlo nezbytné úpravy a úředníky by přestěhovalo tam ... vlakem je to za 16 / 22 min, srovnatelně jako MHD od někud někam ...

0 0
možnosti
JN

A co takhle udělat personální audit celého magistrátu.A zjistí se ,že půlka darmožroutů může zůstat doma.

0 0
možnosti
MO

K počtu úředníků na MMOL... stavy se snižují. V první vlně došlo ke škrtání prázdných neobsazených míst, v druhé vlně jsou teď od léta do podzimu propouštění 1-2 lidi z každého oboru, místa po odcházejících do důchodu nejsou obsazována, pokud to není absolutně nutné. Ten úřad se zeštíhluje a bude pokračovat. V tom problém není.

Problém je jen a jedině v tom, že se ten úřad vůbec kdy nastěhoval za těch otřesných podmínek a za ty otřesné peníze do budovy NAMIRO. Je to černá díra na peníze města. Město nejdříve ten pozemek levně prodalo, mělo tam vzniknout parkoviště. Nakonec soukromník postavil tohle monstrum a městu ho výhodně (pro sebe) pronajal. Třešničkou na dortu je, že v nejvyšším patře budovy má byt i bývalý hejtman OL kraje Rozbořil (ČSSD) a v podzemních garážích má dva Mercedesy. Ruka ruku myje.

5 0
možnosti
JT

J77a72n 26T36a19r61a67b37a

14. 7. 2021 8:28

Takže ještě 100let budou počty snižovat až tam konečně zbydou jen ti, co jsou opravdu potřeba?

1 0
možnosti
EK

Důsledek digitalizace Česka. Úředníků se rodí více než řemeslníků.

2 0
možnosti
JK

A nebylo by lepší hledat způsob, jak by to šlo i bez tolika úředníků ?

1 0
možnosti
JT

J15a47n 89T46a52r72a71b72a

14. 7. 2021 9:26

A co jako ti lidé budou dělat? Vždyť většina z nich nic neumí.

0 0
možnosti
HR

Automatizace, zjednoduseni procesu, vyhazeni uredniku, home office.

0 0
možnosti
MJ

Stačí vyházet přebytečné úředníky a problém se vyřeší sám.;-D;-D;-D

2 0
možnosti
DR

Ačkoliv pro čtyřicet procent ze 726 úředníků musí radnice zajišťovat prostory v pronájmech, nezabývala se celkovou koncepcí podoby a umístění magistrátu, ale jen dílčími problémy - a to velmi nepřesvědčivě,“ řekl předseda hnutí ProOlomouc Tomáš Pejpek.

Přesně tak. To je zase takové "řešení", že ti budou sídlit tam, ti zase jinde a další zase jinde, čili stejný chaos jako dnes, nějaká koncepce žádná.

4 0
možnosti
JS

Na úrovni obce bych očekával, že u podobného tématu si opozice a "vláda obce" budou schopni sednout a spolu vytvořit "celkovou koncepci podoby a umístění magistrátu". Vždyť umístěníúřadu je dlouhodobá záležitost, tedy i do doby, kdy se opozice dostane do čela. Potom bude vymýšlet novou koncepci? Tak ať si sednou všichni a něco dají společně dohromady.

0 0
možnosti
IK

I96v46o 13K56a38r74c90h

14. 7. 2021 5:33

Nedostatek kanceláří a nebo přebytek úředníků????

18 0
možnosti
Foto

To druhé, samozřejmě.

9 0
možnosti