Budova Dálničního oddělení Policie ČR Kocourovec - Přáslavice.

Budova Dálničního oddělení Policie ČR Kocourovec - Přáslavice. | foto: Policie ČR

Cizinec močil u sídla dálniční policie, upozornil na své hříchy

  • 3
Řidič, kterému loni bruntálský soud uložil za nehodu s alkoholem dvouletý zákaz řízení, vjel omylem na parkoviště u služebny dálniční policie Kocourovec na Olomoucku a vymočil se na trávník. Hlídka, která ho kvůli jeho chování lustrovala, tak odhalila jeho prohřešky.

„Nerozumně si počínal dvaapadesátiletý řidič auta značky Audi, který jel v pátek. 8. července odpoledne po dálnici D35 z Olomouce na Ostravu,“ přiblížil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na 283. kilometru sjel muž z dálnice, ale místo k tamní čerpací stanici vjel na parkoviště před policejní budovu dálničního oddělení.

Řidič se třemi promile jel místo na dálnici přímo k policejní hlídce

„U té zastavil. Poté z vozidla vystoupil a vymočil se na trávu u služebny,“ přiblížil mluvčí.

Když odjel, vydala se za ním policejní hlídka. „U řidiče provedla dopravní kontrolu. Při ní zjistila, že muž nemá za volantem co dělat. Loni mu totiž Okresní soud v Bruntále uložil za dopravní nehodu s alkoholem dvouletý zákaz řízení motorových vozidel na území České republiky,“ uvedl Hejtman.

„Cizinec uvedl, že se vracel z Rakouska domů a o uloženém zákazu řízení věděl. Nyní mu hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta,“ popsal mluvčí.

Kocourovečtí policisté mají přitom na podobné výtečníky v poslední době štěstí. Začátkem dubna k nim zabloudil čtyřiačtyřicetiletý muž, který při odjezdu z čerpací stanice minul nájezd na dálnici a rovněž skončil na parkovišti u služebny. Zrovna před ní stála hlídka, která mu naměřila 3,3 promile alkoholu v dechu.