Seniorka nejprve při předjíždění vytlačila ze silnice druhý vůz do pole a poté...

Seniorka nejprve při předjíždění vytlačila ze silnice druhý vůz do pole a poté se srazila s autem v protisměru. | foto: Policie ČR

Žena při předjíždění vytlačila auto ze silnice, pak se srazila s protijedoucím

  • 21
K nehodě tří aut vyjížděly v pondělí odpoledne všechny složky integrovaného záchranného systému na silnici mezi Bělkovicemi a Štarnovem na Olomoucku. Podle prvotních informací zde seniorka nezvládla předjížděcí manévr.

„Osmašedesátiletá řidička toyoty jedoucí směrem na Olomouc podle dosavadních informací při předjíždění vytlačila mimo silnici předjížděný peugeot pětasedmdesátileté řidičky, který po střetu skončil v poli,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Po kontaktu s druhým autem navíc toyota znovu vjela do protisměru, kde se vzápětí srazila s protijedoucím volkswagenem, za jehož volantem seděl šestačtyřicetiletý šofér.

„Při nehodě došlo ke zranění dvou lidí, kteří byli záchrannou službou převezeni k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc. Silnice byla po dobu vyšetřování zcela uzavřena,“ doplnila Skoupilová.

Dechové zkoušky u všech účastníků nehody vyloučily řízení pod vlivem alkoholu, způsobené škody jsou předběžně vyčísleny na 700 tisíc korun. Okolnostmi nehody se policisté nadále zabývají.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz