Mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku se střetl traktor, který...

Mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku se střetl traktor, který převážel 18 lidí, s autem. Při kolizi se zranilo dvanáct lidí. | foto: Hasiči Olomouckého kraje

Na Hané se střetlo auto s traktorem, který převážel na vlečce 18 lidí

  • 284
U Němčic nad Hanou na Prostějovsku se střetlo osobní auto s traktorem, který na vlečce převážel 18 lidí. Dvanáct lidí se při nehodě zranilo.

Nehoda se stala před 10. hodinou v katastru obce Dobromilice v úseku mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi v blízkosti železničního přejezdu.

„Podle prvotních informací začalo osobní vozidlo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob. Ve chvíli, kdy traktor začal odbočovat vlevo, se střetl s osobním autem,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při kolizi se zranilo dvanáct lidí. „Poskytovali jsme první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a záchranářům při ošetření i transportech zraněných,“ uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Policejní mluvčí Zajícová potvrdila, že na místě přistál vrtulník. „Na místě bylo celkem dvanáct zraněných. Jeden člověk utrpěl otevřené poranění hlavy s otřesem mozku a byl leteckou záchrannou službou převezen do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

„Zbytek zraněných utrpěl vesměs lehká zranění a za pomocí hasičů byli převezení na urgentní příjem prostějovské nemocnice,“ doplnila Mikisková.

„V souvislosti s nehodou u Němčic nad Hanou na Prostějovsku přijala Nemocnice AGEL Prostějov deset zraněných. Pět bylo po ošetření propuštěno do domácí péči, dalších pět pak zůstává i nadále v péči zdravotníků v prostějovské nemocnici,“ uvedl mluvčí nemocnice Adam Knesl.

„Odtah traktoru zajistí specializovaná firma. Na místě zasahovaly tři jednotky, profesionálové ze stanice Prostějov a dvě jednotky SDH z Brodku u Prostějova a Němčic nad Hanou,“ uvedla Balážová.

Podle informací iDNES.cz na valníku traktoru seděli myslivci, napovídají tomu i snímky hasičů z místa nehody, kde postává hlouček mužů v zeleném, se psy i zbraní. Mluvčí policie to ale nepotvrdila. „Řidič traktoru samozřejmě neměl na valníku nikoho vozit,“ uvedla Zajícová s tím, že další podrobnosti jsou předmětem vyšetřování.

Dechové zkoušky a orientační testy na alkohol a další návykové látky byly u řidičů byly negativní.

Po dobu vyšetřování nehody policisté odklánějí dopravu přes Pivín a Dobromilice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,